PROCAB är kunskapsföretaget när det gäller ventiler. Vi erbjuder våra partners förbättrade processer och längre livslängder. Vi ska ha kunskap om Ert behov och kunna erbjuda rätt produkt både teknisk och kommersiellt. Vårt arbete bygger alltid på teknik i första hand.

OFFSHORE - TOP SIDE

Procab levererade specialventiler för offshore plattform för den Norska olja industrin. Kravspecifikationen på material, underleverantörer och teknisk design samt dokumentationsmässigt var mycket höga. Ventilerna och material enligt senaste utgåva av NORSOK samt TR2000. Procab hanterade dokumentationen in i kunds egna system enligt kravspecifikation.

Läkemedelsfabriker

PROCAB har, till olika fabriker, levererat flera kompletta projekt med ventiler för läkemedelsindustrin. Ventilerna har omfattat alla principer och både för utillity samt rena processventiler med design samt all dokumenatation och spårbarhet som krävs.

Kraftverk

PROCAB levererade flera tusen ventiler till kraftverk i 4 delprojekt. I leveransen ingick alla principer från manuella ventiler, säkerhetsventiler, backventiler, reglerventiler och on-off ventiler. Med fanns också omfattande dokumentation som översattes till 3 olika språk.

Pir för kemikalier

PROCAB kunde med sitt breda program och erfarenhet erbjuda en helhet för 3 olika fabriksstandarder när man skulle bygga en ny pir för kemikalier och kondenserbara gaser i Stenungsund. Komplett leverans av ventiler, ångfällor samt säkerhetsventiler med interlocksystem levererades.

LNG Terminal

Vi fick äran att göra en större leverans av kryogena ventiler när den första LNG terminalen byggdes i Sverige. Både manuella och automatiserade ventiler med SIL-klassning.

Ny Etanolfabrik

PROCAB fick äran och möjligehten att leverera flera tusen ventiler när en helt ny etanolfabrik byggdes. Både manuella och automatiserade samt säkerhetsventiler. Projektet pågick över flera år.

Ventilakademin

2017 blev succé för Ventilakademin och rekordmånga deltog i vår spridning av kunskap – vi hoppas självklart att ännu fler vill lära sig 2018. Bokningarna har nu börjat för vårens öppna kurser 2018. Nedan 2 höjdpunkter är öppna för alla att anmäla sig. Både är i Göteborg.

10:e April Grundläggande Ventilkurs – FULLSATT!
Ger en bas med teori och standarder runt ventiler samt genomgång av olika ventiltyper med för och nackdelar.

18:e September Grundkurs Ångteknik
Öka kunskapen i ångans värld. Från ångteorier, dimensioneringar, praktiska tips och komponenter som ventiler och ångfällor.

För mer information och anmälan, maila till: akademi@procab.se

Välkommen!

KATEGORI: Allmänt, Utbildningar

Ventilkurs

2

Välkommen på ventilkurs till oss den 25:e April. Den ger en grundläggande kunskap i ämnet ventiler och vi har några platser kvar. Kontakta johan.lindberg@procab.se för ytterligare information och anmälan. Välkomna!

Spara

Spara

Spara

KATEGORI: Allmänt, Utbildningar

Procab Ventil Akademi 2017

Program för 2017 är nu klart medkurser, seminarier och utbildning. Först ut är Sprängbleckskurs den 28:e februari. Hoppas att vi kommer ses på någon av dem. Välkommen att maila till akademi(at)procab.se för mer information.

KATEGORI: Utbildningar

Ventilkurs

Vi vill öka förståelsen och kunskapen om ventiler och håller därför löpande kurser. De sker främst hos oss och i anpassad form beroende på behov, nivå och inriktning. Kurserna är icke fabrikatsbundna, ger möjlighet att fysiskt ta och se på ventiler samt ger en praktisk förståelse i val av ventilprincip.

Kontakta gärna Johan Lindberg för ytterligare information och priser på förnamn.efternamn@procab.se eller ring på 031-298500.

KATEGORI: Utbildningar

SPRÄNGBLECK

Sprängbleck kan lösa många problem samt höja säkerheten i en anläggning. Det är dock också en riskfaktor i en process om man inte gör ett riktigt val och om det inte hanteras på ett riktigt sätt. PROCAB erbjuder tillsammans med vår leverantör – ZOOK – öppna och företagsanpassade kurser för att höja säkerheten.

Kontakta Johan Lindberg på johan.lindberg(at)procab.se för ytterligare information

KATEGORI: Utbildningar

Ventil-automation

PROCAB kommer under vecka 40 tillsammans med representant från EMERSON träffa kunder och hålla utbildningar runt produkter kopplade till ventilautomation. Vi kan idag erbjuda ett marknadsledande program runt don och automation. Detta i kombination med våra on-off och reglerventiler ger en trygg och komplett helhet.

KATEGORI: Utbildningar

Underhåll 2020

Vi ställer åter ut på Underhåll 2020 i Göteborg mellan 10-13 Mars. Förra gången besökte 11973 personer mässan och vi ser med spänning fram emot de här dagarna. Möt oss i monter B06:72 och klicka HÄR för biljett.

 

 

 

KATEGORI: Mässor

PUMPS & VALVES

Välkommen till 1:a Pump & Valves i Sverige som äger rum i Malmö 6-7:e februari. Procab ställer ut och du kan träffa oss i monter E15. Klicka vidare för biljetter – hoppas vi ses!

Klicka här för biljett!

KATEGORI: Mässor

OTD mässa

Procab ställde ut 18-19:e oktober på OTD mässan i Stavanger. Det är en samlingspunkt för offshore industrin och även om marknaden samt besökarantalet minskat från senast vi var där så var det viktigt för oss att vara på plats. Bland annat visade vi upp nyheter som API 6A – certifierade “Choke-ventiler”, DBB-ventiler, växelventiler samt Provtagnings-skiddar.

KATEGORI: Mässor

johan-och-daniel

Mellan 29:e november och 1:e december samlades Ventilvärlden i Düsseldorf på 20.000m2 med 725 utställare från 40 olika länder. Mässan går vart annat år och självklart var vi på plats som vanligt – för Johan Lindberg var det 9:e gången! Johan Lindberg, Johan Falk och Daniel Andersson spenderade 3 respektive 2 dagar på plats och träffande mängder av befintliga och nya kontakter. Flera av Procabs partners fanns på plats som Zwick, SchuF, EMERSON Valve Automation, AVA Alms, WEIR Sarasin-RSBD och många fler.

bettis-eho-don

EMERSON Valve Automation presenterade nytt fjäderstängande El don samt sitt elektrohydrauliska don från Bettis bland annat. Vi diskuterade även olika Partialstroke lösningar som vi kan erbjuda. 

falken-hajen-iv

Zwick hade som vanligt stor monter och massa besökare. Ovan ses Hajen som marknadsför deras reglerventil Sharktooth, jaga Falken…

daniel-hos-weir

Vi fick träffa vår nya säljkontakt på WEIR Sarasin-RSBD, Elisabeth. Hon kommer till Sverige början av 2017 – kanske även till Er? Daniel visade även sin styrka genom att lyfta ventiler!

johan-o-daniel-shutter-valve

Johan Falk och Daniel fördjupar sig i funktionen hos en nyare ventilprincip som ställde ut på mässan. Kanske kan bli något i framtiden?  

Summerat var det en succé för oss och mycket nyttigt att kunna sitta ner även med sina leverantörer, lära känna dem och deras produkter bättre samt inte minst skapa relationer för ett enklare och tryggare samarbete. Vill du veta mer om något, maila gärna johan.lindberg(at)procab.se.

KATEGORI: Allmänt, Mässor

Euroexpo 9-10 november

När kollegorna Johan Falk och Rolf Moxén landade i Kiruna dagen innan mässan möttes de av en vacker lågt stående sol, gnistrande snö och 19 minusgrader, brr…

falk-o-moxen-i-kiruna

På Arctic Arena träffade man många trevliga människor som visade ett brinnande nyfikenhet på vad Procab kan hjälpa till med. Stort intresse visades särskilt för våra slang- och  gummibeklädda skjutspjällventiler såväl som våra möjligheter att få fram ventiler med snabb leverans.

Tack alla ni som besökte vår monter under dessa trevliga dagar och vi ser fram emot att snart få träffa er personligen igen!

Väl Mött

KATEGORI: Mässor

EURO EXPO KIRUNA

Procab ställer åter ut på Euro Expo mässan i Kiruna på Arena Arctica. Ni träffar oss 9-10 november 9-17. Notera att insläpp stänger 16.00. För biljett att skriva ut och ta med – klicka här. Vi kommer visa ventiler främst för gruvindustrin som skjutspjäll och slangventiler men även generellt runt exempelvis sprängbleck och provtagning. På plats finns Rolf Moxén och Johan Falk i montern från oss.

Välkomna!

KATEGORI: Allmänt, Mässor

REKORDBRA MÄSSA

Stort tack till alla som kom och besökte oss under Processteknikmässan i Göteborg 4-6 oktober. Det var tre intensiva dagar där svenska mässan i Göteborg fylldes och blev en mötesplats för hela branschen. Processteknikmässan slog rekord för 3:e gången i rad med sina 10.372 besökare. Procab slog också nytt rekord i antal trevliga besökare samt serverade gulaschsoppor i montern.

Så tack igen alla Ni som besökte oss och gjorde det så lyckat!

Om Ni inte hade möjlighet den här gången hoppas vi verkligen se Er nästa gång 2018.

img_1959_2_2

x-img_1948_2_2

x-img_1957_1

KATEGORI: Allmänt, Mässor

SE I VÅR MONTER

Vi ser verkligen fram emot att träffas i vår monter C02:40 på Processteknik mässan 9-11:e oktober. PROCAB fokuserar ju på just ventiler och ventiler kan vi och ventiler kommer vi visa. Vi kommer ha med oss vanliga ventiler men vill främst visa vår och våra leverantörers styrka vid mer komplexa ventiler, system och applikationer.

Förutom vanliga ventiler kommer vi ha med ett piggsystem från Kiesel som kommer illustrera med färgad vätska hur rent ett system kan bli. Vi kommer även ha en stor och massiv ZWICK Sharktooth reglerventil (väger 2,6t!).

Till detta detta kommer vi även visa ventiler för dubblering med säkerhetsventiler samt sprängbleck, provtagningsventiler med skåp, ångomformare, axial-backventiler, reducer & reglerventiler för svåra applikationer, double block & bleed ventiler, ventiler & automation för SIL-applikationer och mycket mycket mer…

Klicka gärna vidare i vår hemsida under VÅRA VENTILER för mer information.

9d4c2d5f-c568-48eb-b6ec-790bf3dec32a

Välkommen!

KATEGORI: Allmänt, Mässor

UMGÅS MED OSS PÅ MÄSSAN

Välkomna in till Procabs monter C02:30 och häng med oss och branschkollegorna i vår soffgrupp eller vår bar. Vi bjuder bland annat på gulaschsoppa med något att dricka. Så, sitt ner och ta en paus, ladda batterierna och umgås med oss.

Skriv även gärna ut vår lathund genom att klicka här så har du med dig lite information samt hallplan över mässan.

PS. Alla som registrerat sig i vår monter och har vårt nyhetsbrev är även med på utlottning av ett pris.

soppa

Vi ses!

KATEGORI: Allmänt, Mässor

REGISTRERING OCH INFO PROCESSTEKNIK

4-6:e oktober samlas processindustrin under samma tak på mässan i Göteborg. Vi har större monter än någonsin och hälsar Er mycket välkomna till C02:30. Klicka här för REGISTRERING av biljett. Vi bjuder på lite att äta och dricka samt visa flera spännande ventiler.

LOGO_Processteknik_2013

Du kan även skriva ut ta med dig vår LATHUND inför mässbesöket med hall-karta, information och lite tips – Klicka här för pdf.

Välkomna!

KATEGORI: Allmänt, Mässor

Processteknik 2014

Procab ställer som vanligt ut på Processteknik i Göteborg 7–9 Oktober. Mässan går för 3:e gången parallellt med Scanautomatic och har snabbt blivit den ledande industrimässan i Norden. Vi kommer ha med oss en hel del nyheter och vi hoppas att vi får träffa även dig.

Välkommen till vår monter C03:29 för att träffa oss!

För direktlänk till gratis biljett samt förregistrering KLICKA HÄR för ytterligare information och länk till mässans hemisda KLICKA HÄR.

KATEGORI: Mässor

Underhållsmässan

Underhallsmassan_400x80

Underhållsmässan firar 30 år och det gör Procab också! Vi ställer ut som vanligt och ser fram emot att träffa Er där. Vi kommer ha med oss lite nyheter och andra intressanta produkter. Ni träffar oss i monter C00:04 den 11–14 mars på Svenska mässan i Göteborg – välkomna!

Med fokus på underhållsfrågornas betydelse för långsiktig industriell lönsamhet, slår mässan upp jubileumsportarna på Svenska Mässan. Omkring 250 utställare och 9000 fackbesökare finns på plats. För mer information och biljetter klicka här.
 
KATEGORI: Mässor

Processteknik Mässan

Processteknikmässan 9-11:e Oktober var åter mycket lyckad! Vi fick möjlighet att träffa nya så väl som kända ansikten samt även visa upp lite nyheter från vår sida. Tacka alla som besökte oss – vi ses och hörs snart!

 

KATEGORI: Mässor

MILJÖ

MILJÖ. Miljö kan anpassas till alla branscher. I många fall är det mindre utvecklingsbolag i andra stora energi bolag. Vi har erfarenheten, kompetensen och viljan att arbeta nära alla projekt kopplade till miljön. Det kan vara återvinningsprojekt, förgasningstekniker av fast eller flytande materia, alterantiva bränslen från naturen, LNG, vattenkraft eller biogas. Vi ser alla initativ till förbättrad miljö som positivt och är gärna del i utvecklingen av det. För oss och våra barn.

KEMI

KEMI & INDUSTRIGAS. Den kemiska industrin täcker in de flesta produkter och det är också där PROCAB har flest installationer. Det kan vara i process eller miljöfarliga gaser eller slitande och kristalliserande fluider. Hos de flesta anläggningar kan vi erbjuda processförbättringar, minskat underhåll, säkrare processer eller miljömässiga förbättringar.

PAPPER & MASSA

PAPPER & MASSA. Detta är ju en av Sveriges grundpelare och har utvecklats till det även för oss. Inom massaindustrin finns många svåra applikationer där PROCAB har de rätta "problemlösarna". Även i en historiskt konservativ bransch är vi inte rädda för att ta utvecklingen framåt och komma med nya idéer.

STÅL & GRUVA

STÅL & GRUV. PROCAB kan leverera specifika ventiler till de flesta stegen från malmbrytning av exempelvis järn, nickel, aluminium och guld till bearbetning av färdigt stål. Vi har även specifika ventil för olika processer och fluider runt anrikningsverk och stålverk.

ENERGI & KRAFT

ENERGI & KRAFT. Här växer Sverige och världen och vi vill vara med. VATTEN och ÅNGA inom kraftverk och kärnkraft är 2 områden. PROCAB har även varit delaktig i flera utvecklingsprojekt kopplade till MILJÖ och förnybara råvaror. Vi är även aktiva inom industriella gaser och kondenserbara gaser som LNG, O2, H2, HCl och N2.

OLJA & GAS

OLJA & GAS. PROCAB har stor erfarenhet av att leverera ventiler enligt de Amerikanska standarder som ofta används inom petrokemin som ASME, API och ASTM. Men även bransch specifika som NORSOK inom offshore.

LIVS OCH LÄKEMEDEL

LIVS OCH LÄKEMEDEL. PROCAB har god erfarenhet av leveranser av ventiler och sprängbleck till läkemedelsindustrin. Det ställer höga krav i alla led som produkter, ytfinhet, design, material och på dokumentation. Vi vet vad som krävs både i Sverige och internationellt.

PROCAB lägger stor vikt vid urval av våra leverantörer arbetar alltid för långsiktiga relationer. Vi har i många fall personliga relationer med ägare och ledare hos våra partners vilket gör kontakter, beslut och samarbete både enklare och trevliga för oss, leverantör och i slutänden Er som kund.

Kvalitet och teknisk förståelse är A och O. Vi har inte sett tillverkare från låglöneländer som en prioritet att arbeta med. Vi arbetar gärna med mindre och medelstora privatägda tillverkare som har en direkt koppling till verksamheten. De ska helst vara från Europa för att ge trygghet, enkel kommunikation samt närhet för leveranskontroller och möten. Majoriteten av våra leverantörer är från Tyskland, Frankrike, England, Italien, Holland, Spanien och Schweiz.

Vi är alltid öppna och nyfikna på nya leverantörer och produkter. Vi kontrollerar noggrant tillverkare innan vi går in i samarbeten och vill gärna ha referenser både från slutanvändare och partners.

Vi är stolta över våra partners och att dom valt att arbeta med oss och vi vill gärna förmedla deras kunskap genom oss till Er.